Hård konkurrens på minnesmarknaden

Samsung har under en väldigt lång tid hållit ned priserna på minnesmarknaden för att knipa allt fler marknadsandelar. Nu verkar det som om teknikjätten kommer att fortsätta på den inslagna vägen vilket förväntas påverka framförallt de mindre aktörerna som tillverkar dynamiska minnen. Detta är möjligtvis bra för oss konsumenter på kortare sikt då vi får möjligheten att köpa in minnen till ett billigare pris, men på längre sikt kan det betyda högre priser för oss konsumenter. Anledningen till detta är för att Samsung genom dessa prissättningar sätter allt större press på konkurrenterna för att skapa sig ett framtida monopol.
Samsung bygger dessutom en ny fabrik i Sydkorea som är värd uppemot 15 miljarder dollar. Det blir bolagets största anläggning hittills och det är fortfarande oklart ifall några minneskretsar kommer att tillverkas på platsen. Detta skulle i sin tur ytterligare pressa priserna på en marknaden som redan är hårt pressad.

Related posts